VERDERE ACTIVITEITEN      

Lees ook de Rondzendbrief  mei 24  juni 24  dec-okt 23 met actuele informatie

Hoe cool zijn oudere vrouwen?

WOUW-vrouwen zijn actieve en betrokken vrouwen. Binnen en buiten WOUW.
Ze werken samen in werkgroepen, laten van zich horen en komen in actie als dat nodig is. Daarnaast discussiëren, lezen en eten ze samen. Ze zijn tussen de 50 en 96 jaar oud.

Werkgroepen

Er zijn werkgroepen voor Economische zelfstandigheid, Welzijn en Zorg, Wonen en Feminisme. Daarin wisselen WOUW-vrouwen ervaringen uit, ze reageren op de politiek en komen op voor de belangen van oudere vrouwen. Voor economische zelfstandigheid is een aparte website opgezet.  

Themamiddagen

Regelmatig houdt WOUW themamiddagen over uiteenlopende onderwerpen. Bijvoorbeeld vraagstukken rond het levenseinde, de regie over het eigen leven en hoe het is om heel oud te worden. De organisatie ligt meestal in handen van een werkgroep. Soms wordt er een deskundige van buiten de vereniging aangetrokken om een inleiding te houden. Introducées zijn welkom.

De Carrousel

Het hele jaar gaat deze activiteit door, ook op zondag en tijdens de vakanties. Wie zin heeft komt op de 22e van elke maand omstreeks half elf een kopje koffie drinken bij de Carrousel aan het Weteringcircuit en ontmoet daar andere WOUW-vrouwen voor een ongedwongen gesprek. 

Op 22 januari 2018, onze traditionele 'nieuwjaars koffieborrel', kwam Nenita la Rose op bezoek. Ze is voorzitter van de Nederlandse VrouwenRaad en intussen gemeenteraadslid voor de PvdA in Amsterdam, zie op de foto rechts 

Eetgroep

De eetgroep gaat één keer per maand uit eten in steeds een ander restaurant. Het restaurant wordt gezamenlijk uitgekozen.
Tijdens de maaltijd wordt van gedachten gewisseld over zaken die ons bezighouden. We wisselen ervaringen uit, spreken over politieke en culturele onderwerpen en praten over de positie van vrouwen, speciaal die in Amsterdam. In de winter wordt vanwege het weer en de kou sinds kort gekozen voor een lunch. In de Rondzendbrief wordt steeds vermeld voor welke locatie is gekozen. Nieuwe leden zijn van harte welkom.  

Enkele groepen zijn op dit moment opgeheven. Het zijn: 

Literaire leesclub

Het uitgangspunt van deze leesclub was het feminisme en de positie van de vrouw. Gaandeweg is de nadruk echter steeds meer komen te liggen op de literaire kwaliteit van het boek.
We komen iedere maand op maandagmiddag bij elkaar, drinken thee en wijn, en bespreken daarna het gekozen boek.
Aanrader: 'Om adem te kunnen halen' van Christine Otten (2013)

Interculturele leesclub

De Interculturele leesclub wil, door het lezen en bespreken van boeken, meer kennis vergaren over de situatie van vrouwen uit andere culturen. Hoe lukt het buitenlandse vrouwen bijv. zich aan te passen aan de Nederlandse denkwijzen en gewoonten?
We komen vijf keer per jaar bij elkaar bij één van de leden thuis. Na afloop ontstaat er altijd een indringende en actuele discussie over vrouwenlevens, hier en buiten ons eigen land.

Bijbelgroep

De Bijbelgroep van WOUW – in 1991 opgericht vanuit feministisch gedachtegoed – komt iedere eerste dinsdagmorgen van september t/m mei bij elkaar. We proberen de Bijbelverhalen naar deze tijd te vertalen en halen er soms de actualiteit bij.
Ons doel is erachter te komen

  • waarom de Bijbel zo lang de positie van vrouwen heeft kunnen bepalen
  • hoe vrouwen achter de mannenruggen vandaan gehaald kunnen worden en – vooral –
  • hoe vrouwen optimaal tot hun recht kunnen komen.

De Bijbelgroep is 5 december 2017 opgeheven. Wil Bots heeft vanaf 2000 de groep geleid tot volle tevredenheid van alle deelnemers. Lees meer in het verslag.

 

WOUW-vrouwen zetten zich in voor de positie van 50+vrouwen in Amsterdam. Wij doen dat met veel plezier en energie. De vereniging is opgericht in 1981.

CONTACT

WOUW Amsterdam

p.a. d 'Oude Stadt, Kerkstraat 123,

1017 GE Amsterdam

Mail  Folder  Agenda  juni 24  dec-okt

ACTUEEL

- Ode aan Anita Harting, 8 mrt 24

- Sigrid Kaag - reactie brief, 26 okt 23

Opzij - Partneralimentatie, 27 febr 23

- Brief aan Mariëtte Hamer, 12 mrt 22, over partnergeweld

Manifestatie tegen Seksueel Geweld, 29 jan 22

Vrouwen in Verkiezingstijd nr 1, 2, 3

      Fem Partijwijzer, nr 4, 5, 6, 7, 8

#MeToo, discussie voorjaar '20

-  'Voor wat hoort wat', Fem Talk, NVR, over de winst van werk en de waarde van zorg, 27 juni '19

-  Wensenpakket, inspraak bij coalitie A'dam, 'Gespikkeld wonen', realisatie en Ouderenhuisvesting, apr '18

 -  Verslag themamiddag 'Het zelfgekozen levenseinde', door Stichting de Einder, 15 nov '17

 -  Verslag themamiddag over het testament en levenstestament, door notaris Hélène Faasen, 28 juni '17

- Wouw in de Binnenkrant, sept '20