Actueel en verslagen van themamiddagen

 

De Nieuwe Folder is uit.

 

Verslag themamiddag verkiezingen Tweede Kamer op 6 maart 2017

Aan dit verslag zijn een aantal punten toegevoegd, zoals strategisch stemmen en wat partijen in hun verkiezingsprogramma's hebben geschreven over vrouwen.
1. Wat stem je en waarom, verslag van de themamiddag
2. Strategisch stemmen, wat is het. Variant op de leuze: 'Kies op een vrouw'.
3. Concrete uitwerking op wie je moet stemmen via strategisch stemmen.
4. Artikel: 'Meer vrouwen in de Tweede Kamer? Met slim stemmen is dat zo gepiept'. Hoe je met
strategisch stemmen daadwerkelijk meer vrouwen in de Tweede Kamer kunt krijgen.
5. Wat staat er in de verkiezingsprogramma's van partijen over de belangen van vrouwen? 

 

Themamiddag 'Het zelfgekozen levenseinde'

door Stichting de Einder, 15 nov 2017

De doelstelling van de Einder is je eigen regie bepalen wanneer en hoe je op een humane wijze een einde kunt maken aan je leven. Lees het verslag over de introductie en gestelde vragen, en de gepresenteerde PowerPointPresentatie

 

Themamiddag over het belang van een testament en levenstestament

door Notaris Héléne Faasen, 28 juni 2017, lees hier het hele verslag.

Korte beschrijving
Naar aanleiding van vragen eerst in het kort het verschil tussen beide testamenten.

Een testament en/of codicil maak je voor anderen. Hierin wordt geregeld wat er moet gebeuren ná je overlijden. In grote lijnen regel je hierin wat je wensen zijn t.a.v. je begrafenis/crematie en hoe je erfenis wordt afgewikkeld. Een levenstestament maak je voor jezelf. Dan wordt het makkelijker voor anderen om zaken te regelen als je niet meer wilsbekwaam bent. Dit betreft je financiële zaken en welzijn en zorg. Wie wijs je aan om wat te regelen. In het levenstestament kun je ook zaken regelen over je levenseinde, euthanasie, een prolife verklaring en pallitatieve zorg. 

Schriftelijke Informatie  
Op Internet is veel te lezen over beide testamenten. De Consumentenbond heeft een boekje uitgegeven over het levenstestament, kost 16,30 euro, de eerste 18 pagina’s zijn al te lezen. Hélène had drie handzame artikelen meegenomen. 'Waar zeg ik JA tegen', 'Wie geeft u het vertrouwen?". Het derde artikel, ‘Nu regelen voor later’, met achtergrondinformatie en handige links, is helaas niet als pdf-bestand beschikbaar, wel op te halen bij postvakje van de Wouw en het notariskantoor van Hélène Faasen

 

FINLAND

Wouw-vrouwen zijn uitgenodigd door de Finse Vrouwenorganisatie Sacioni om van 12 tot 18 september 2016 naar Helsinki te komen. Met 7 vrouwen gaan we oppad. Ze hebben ons ook gevraagd om op vrijdag twee inleidingen te houden.
Hun belangstelling ging vooral uit naar Economische Zelfstandigheid en Wonen
Voor beide inleidingen hebben we een PowerPointPresentatie gemaakt en het is vertaald in het Engels. Economic Independence and Living in Amsterdam

Voordracht Hedy d'Ancona voor vakature AVVN

De Nederlandse VrouwenRaad is op zoek naar een vrouw om een toespraak te houden op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in het najaar van 2017. Het thema is economische zelfstandigheid van vrouwen. Wouw heeft daarop gereageerd door Hedy d'Ancona voor te dragen. Lees onze brief aan Hedy, met als bijlagen de brief aan de NVR en de omschrijving van de vacature. Wij hopen natuurlijk dat Hedy de uitnodiging zal aannemen, omdat wij haar uitermate geschikt vinden.

 

WOONGROEP Akropolis

Na 9 jaar heeft de werkgroep Wonen van de Wouw, samen met enkele andere groepen een locatie gevonden op het Zeeburgereiland, waar in de zomer 2017 88 woningen in een woontoren bestemd worden voor 55+-ers. Goedkope en middeldure huur, gemeenschappelijke ruimte.
Lees meer op de website van Akropolis
Zes WOUW-vrouwen zijn er gaan wonen.

 

 

 

 

WOUW-vrouwen zetten zich in voor de positie van 50+vrouwen in Amsterdam. Wij doen dat met veel plezier en energie. De vereniging is opgericht in 1981.

CONTACT

WOUW Amsterdam
p.a. Pastorie van de Vredeskerk
Pijnackerstraat 9

1072 SJ Amsterdam

E mail   Folder

ACTUEEL

-  Wensenpakket Wouw voor coalitie, 'Gespikkeld wonen', hoe realiseren,

Ouderenhuisvesting, 24 apr 2018

 

 -  Verslag themamiddag 'Het zelfgekozen levenseinde', door Stichting de Einder, 15 nov 2017

 

 -  Verslag themamiddag over het testament en levenstestament, door notaris Hélène Faasen, 28 juni

 

 -  Film 'De Dappere Patiënt', m.m.v. WOUW-vrouwen, 13 sept 3 uur

TWEETS